Начало > Новини > Съдържание

Проучване на конкретни стъкло и стомана развитие в чужди страни

Dec 01, 2016

Бетон е най-широко използваният строителен материал. Стомана често се използва за увеличаване на здравината на бетона. Под налягане натоварване стоманобетонни изпълнение, при натоварване на опън, но тя има недостатъците на крехки. Бетон, втвърдяване на опън води до пляскане, пляскане ще позволи вода, за да въведете, което води до корозия.

Fibre засилени пластмаси (FRP) отдавна е смятало да бъде начин да подобрите производителността на конкретни материали. Съединените щати бетонни институт (ACD за кратко) и Япония общество на гражданските инженери и други групи е извършено за развитието на FRP усилване-спецификации и методи на изпитване, много от които са били приложени в конкретната структура. През 1990 на ACI 440 комитет е създаден, проектирани за инженери и дизайн персонал предоставя информация и насоки относно FRP усилване.

FRP подкрепление, стъклени влакна армирани пластмасови ленти, (наричан по-долу стъкло и стомана) е разработена по-рано, сега е относително зрели технологии. През последните повече от 10 години, стъкло и стомана от пробата в практически продукт е било ефективно мястото стомана в много проекти. Особено с растящите цени на стомана, прилагането му нараства. Съединените щати известни подкрепление фирма производител Hughes братя, стъкло и стомана се използват, това е един силно конкурентен пазар, индустрията осъзнаването на това подсилване е много по-силен, отколкото преди.

Поради корозия на стъкло и стомана, той е особено подходящ за сол, антифриз бетонни конструкции, офшорните конструкции и подземни инженерни се нуждае. За някои специални съоръжения, като магнитен резонанс в болничната стая или използване на радиочестотна технология за идентифициране на предплатени таксуване станция канал FRP сухожилия са най-добрият избор. В тези места не използват стомана, защото стомана смущения електромагнитни сигнали и стъкло и стомана с отлични електромагнитна вълна пропускливост. В допълнение стъкло и стомана светлина тегло (за укрепване на 1/4) и изолация също го прави популярен.

Стъкло и стомана обикновено се прави с e-стъклени влакна и винил естерни смоли. Също така използват екземпляри на ECR стъклени влакна. Според друг доклад Франция производител на стъкло Saint-Gobain фирма използва своя arcotex стъклени алкалоустойчиви стъклопласт подсилени, високо хлорид и алкална среда показва отлична устойчивост на корозия. Основните смола стъкло и стомана, с изключение на винил естер, полиестерни, епоксидни и фенолни смоли.

Стъкло засилени pultrusion Лайсна се използва често. Главно надлъжно подсилена. Съдържание на 50 % фибри обем ~ 65 %. В Северна Америка, диаметрите на стъкло и стомана 6 мм ~ 32mm (#2 ~ #10 бара).

Поради различните механични свойства на FRP и стомана ACI специално разработен документ-ръководство, FRP барове стоманобетонни насоки за проектиране и строителство. Това ръководство се фокусира върху FRP №14 в конкретни рязане, огъване, пълзене, умора и използваемост. Въпреки че стъкло и стомана не може да огъне на строителната площадка да настанят непредвидени обстоятелства, но производителите казват thatand #39; s не е проблем. Епоксидна смола покритие стомана бар не може да се наведе, се наведе ще направи щети покритие. Стъкло и стомана по време на производството в съответствие с инженерния дизайн на Prebend. Методите на тест за FRP барове стоманобетонни е пусната, собственик и дизайнер на тази конкретна производителност е гарантирано.