Начало > Новини > Съдържание

Свойства на стъклени влакна пръти функция

Dec 01, 2016

Ниско тегло, висока якост

Относителна плътност между 1.5 ~ 2.0, само 1/4 ~ 1/5 въглеродна стомана, якост на опън е близо, дори повече от въглеродна стомана и сила може да се сравни с високолегирана стомана. Следователно, в авиацията, ракета, космически кораб кораб на налягането и използва в други продукти трябва да губят тегло, с отлични резултати. Някои епоксидни FRP опън, огъване и натиск сила може да достигне до повече от 400Mpa.

Добра устойчивост на корозия

FRP е добро корозионно устойчив материал, въздуха, водата и общата концентрация на киселина, алкални, сол и различни масла и разтворители имат по-добра устойчивост на болести. Е приложен към всички аспекти на химически консерванти, е като на мястото на въглеродна стомана, неръждаема стомана, дърво, цветни метали и др.

Добри електрически свойства

Е отличен изолационен материал, използван за да изолация. Високочестотният все още може да защити добри електроизолационни свойства. Микровълнова пропускливост е добро, е бил широко използван в радар радона.

Добър термични свойства

FRP ниска топлинна проводимост при стайна температура до 1.25~1.67kJ/ (m • h · K), само метал 1/100 ~ 1/1000, е отличен изолационен материал. В случай, преходно висока температура е идеален за топлинна защита и ерозията на огнеупорни материали може да защити космически апарати изварени, повече от 2000 ℃ под високоскоростен въздушен поток.

Добър дизайн

① Ако е необходимо, гъвкавост, за да проектирате различни структурирани продукти да отговарят на изискванията, можете да направите продукта е много добро като цяло.

② може да изберете материали да отговарят на продукта производителност, като например: да проектирате гниене-устойчиви, устойчиви на моментната температура, продукт на определена посока там са специални високоякостни, добри диелектрични свойства и т. н.

Отлична технология

① Според формата на продукта, технически изисквания, приложения и гъвкавост, за да изберете номера на формиране на процеса.

② процес прост, формиране на видни икономически ефект, особено за трудно формиране на сложни форми, малък брой продукти, да подчертае своята технологично превъзходство.