Начало > Новини > Съдържание

Бетон Fibermesh Vs. Rebar

Aug 03, 2020

Fibermesh

Стоманобетонният бетон използва Fibermesh, собствена добавка, за да увеличи границата на якост на опън или да предотврати напукване. В бетонната смес се смесват малки частици от синтетични или стоманени влакна. Тези влакна се смесват равномерно по целия бетон и се подравняват в определена посока. Когато бетонът се свива или разширява, причинявайки напукване, пукнатината има ограничено разстояние, над което може да се разпространи, преди да достигне влакно, предотвратявайки разрастването на пукнатината.

Rebar

Стоманобетонът използва арматура, поставена в решетка, за да осигури вътрешна здравина на бетонните плочи и колони. Оградата е окачена приблизително в центъра на бетона. Когато бетонът започне да се напуква, арматурата действа, за да държи парчета заедно, но не ограничава разпръскването на пукнатината, тъй като арматурата може да осигури здравина само в средата или в центъра на бетона.

Долната линия

Fibermesh е по-ниска цена, икономия на труд за бетонни армировки. За разлика от арматурата, която трябва да бъде поставена точно преди да се излее бетон, Fibermesh се излива и с бетона, спестявайки време. Като цяло, според Propex Concrete Solutions (която произвежда Fibermesh), Fibermesh може да се използва в жилищни, търговски или промишлени приложения като основна форма на армировка без арматурни скелети.